Craftcloud Blog
Digitalizacija, Zanat

Cloud softver za obrtnike – bolje rješenje?

Obrtništvo je zanimanje u kojem se inovacije sporije pronalaze nego u drugim sektorima. Ipak, digitalizacija također pronalazi svoj put i olakšava svakodnevno poslovanje. Sada možete saznati zašto biste prvenstveno trebali uzeti u obzir softver u oblaku kada planirate modernizirati vlastiti IT.

 

Softver u oblaku? Što je to?

Prvo da razjasnimo o čemu se radi, softver pružatelja usluga oblaka ne razlikuje se toliko po funkcionalnosti od programa koje instalirate na vlastita računala. Velika razlika u odnosu na normalan softver stoga nije u funkciji ovih aplikacija, već u njihovoj prirodi – programi u oblaku nisu na vašem računalu, već na uređajima pružatelja usluga. Tada jednostavno pozovete softver putem svog preglednika. U praksi to znači da biste otišli na web stranicu kako biste pozvali program za upravljanje svojim stalnim klijentima.

Drugim riječima, sve programe koje svakodnevno koristite eksternalizirate na Internet. Više vam ne treba vlastiti softver – poput Microsoft Worda ili Excela – već se oslonite na ponudu drugog pružatelja usluga. U tehničkom žargonu ovo se također naziva SaaS – softver kao usluga. Umjesto skupe, jednokratne kupnje programa, umjesto toga biste unajmili softver. To ima mnoge prednosti, ali i neke nedostatke – o kojima ćemo detaljnije govoriti u sljedećem odjeljku.

 

Prednosti softvera u oblaku

SaaS kao koncept kombinira nekoliko prednosti, od kojih su neke sljedeće:

  • Budući da ne morate instalirati nikakav softver, on se instalira na uređaje davatelja usluga i pristupate mu samo vi, svaki novi uređaj u vašoj tvrtki je odmah spreman za korištenje. To eliminira dugotrajne postupke instalacije.
  • Ne morate trošiti vrijeme i energiju na ažuriranje svojih programa. Budući da iznajmljujete softver, pružatelj se brine za sigurnosna ažuriranja ili nove funkcije. Time ćete s vremenom uštedjeti mnogo posla.
  • Ne možete izgubiti važne podatke jer su pohranjeni u oblaku. Vaši se uređaji uvijek mogu pokvariti ili ćete možda uhvatiti virus koji uništava podatke. Međutim, sa softverom kao uslugom vaši su podaci sigurni.
  • Troškove je lakše podnijeti jer softver iznajmljujete, a ne kupujete. Time se eliminira ponekad vrlo visoka nabavna cijena programa za obrtnike. Umjesto toga, plaćate prihvatljiv iznos svaki mjesec, s kojim možete dobro planirati.
  • Možete raditi čak i kada niste u uredu, jednostavno pozovite program u svom pregledniku kada ste u pokretu i počnite raditi. Nije bitno jeste li kod kuće, u uredu ili s klijentom.

Tržište je također vrlo široko. Postoje programi koji su posebno prilagođeni obrtnicima i njihovim potrebama – na primjer za zadatke planiranja u soboslikarstvu, niskogradnji, planiranju vrtova, elektrotehnici i još mnogo toga – kao i alati za više birokratskih briga. Drugim riječima, upravljanje kupcima, fakturiranje, popisi zaliha i tako dalje. Digitalizacija i povezani oblak olakšavaju obrtnicima da se koncentriraju na svakodnevno poslovanje.

 

S radnom brzinom nema problema

SaaS znači da vam je softver dostupan u oblaku – tj. na vanjskim uređajima kojima možete pristupiti putem svog preglednika. To znači da se informacije uvijek moraju prenositi naprijed-natrag. Naravno, to traje nekoliko djelića sekunde, tako da brzina rada obično ne može u potpunosti pratiti softver koji spremate izravno na svoj uređaj.

Međutim, to su uglavnom teoretski nedostaci, jer u praksi ne biste trebali imati značajna ograničenja. Čak i usko specijalizirane IT tvrtke koje imaju zaista modernu infrastrukturu mogu se i više nego dobro snalaziti s cloud softverom. Stoga bi uvijek trebao biti dovoljan za relativno niže zahtjeve obrta.

 

Zvuči dobro – ali mogu li to podnijeti?

Naravno, morate se prilagoditi kada integrirate novi softver u svoju svakodnevnu radnu rutinu. Promijenit će se, primjerice, način izrade fakture za kupca. Osim toga, softver u oblaku nije ništa kompliciraniji program od “normalnih” aplikacija.

Često je i suprotno, budući da je softver ove vrste često vrlo precizno prilagođen potrebama kupca, mnogi radni procesi postaju lakši za rukovanje nakon određenog razdoblja upoznavanja. Umjesto vrlo opsežnog programa kao što je Excel, koji dolazi s ogromnim rasponom programa, oslanjate se na mali, intuitivno upotrebljiv alat za svoje fakture.

Stoga, nakon faze prilagodbe trebali biste se moći dobro nositi s promjenama uzrokovanim prelaskom na SaaS. Svatko tko trenutno zna upravljati računalom i tipičnim programima, moći će to bez ikakvih problema raditi i sa softverom u oblaku.

Nedostaci oblaka: neutemeljeni ili?

Ne želimo sakriti činjenicu da ni softver kao usluga nije sveti gral i da naravno mogu nastati poteškoće. Na primjer, trajno ste ovisni o stabilnoj internetskoj vezi. Ako vaša internetska veza iz bilo kojeg razloga padne, nećete moći koristiti ni većinu usluga u oblaku jer uopće nećete moći doći do svog softvera. Ostaje za vidjeti je li ovo doista ozbiljan problem, ako inače nemate zastoja u svojim uredima, prelazak na SaaS naravno neće ništa promijeniti.

S druge strane, pitanje podataka je ozbiljnije i o njemu se također uvijek iznova raspravlja u javnosti. Budući da iznajmljujete softver i koristite ga na poslužiteljima drugih tvrtki i tamo pohranjujete svoje podatke, vi naravno dajete svoje vlastite informacije. To mogu biti prilično osjetljivi podaci o kupcima, ali mogu uključivati ​​i financijske podatke ili fakture. U pravilu, ni obrtnici ni bilo koje druge tvrtke te podatke ne žele vidjeti u drugim rukama.

Ovdje vam savjetujemo da sami razmislite koje podatke možete eksternalizirati, a koje ne. Naravno, svoje fakture možete spremiti u oblak – ali nitko vas na to ne tjera. Dakle, možete jednostavno ostaviti stvarno osjetljive podatke u svojoj tvrtki na vlastitim uređajima i prepustiti softveru u oblaku samo one zadatke koji su manje osjetljivi. Na taj način osiguravate sigurnost podataka tamo gdje je to važno, a u isto vrijeme i dalje možete koristiti brojne prednosti softvera kao usluge koje smo već spomenuli – i ne biste bili prva tvrtka koja je išla u dva smjera na ovaj način.

 

Što se događa ako nešto ne uspije?

Ako iznajmite softver, imate prednost odmah dobiti podršku. Dobavljači softvera su naravno vaš kontakt – a budući da ovu uslugu plaćate mjesečno, obično se možete osloniti i na brzu i korisnu uslugu. Moguće je da je ovo poboljšanje za vas, ako imate problema sa svojim softverom, vjerojatno postavljate upit tražilici u ovom trenutku kako biste možda riješili svoj problem. Za to je potrebno vrijeme i često ne dovodi do uspjeha. Ako se, pak, kao obrtnik oslanjate na određenu tvrtku koja vam isporučuje softver, uvijek znate tko je vaša kontakt osoba.

 

Zaključak, od oblaka profitiraju i obrtnici

Najam softvera ima brojne prednosti – primjerice u području upotrebljivosti, financiranja, dostupnosti i administracije. Možete se u potpunosti usredotočiti na svoj stvarni posao, dok jednostavno prepustite složeni softver eksternaliziranom pružatelju usluga od povjerenja.

U praksi, softver u oblaku dovodi do manje IT napora i povećane produktivnosti. Svakako ga vrijedi isprobati!