Craftcloud Blog
Digitalizacija, Zanat

Digitalizacija uslužih djelatnosti

Što digitalizacija znači kod uslužnih djelatnosti?

Digitalizacija u zanatu ima za cilj pojednostaviti postojeće radne procese. Ovdje se funkcionalni i dokazani analogni radni procesi trebaju optimizirati kroz mjere digitalizacije, kao što je uvođenje upravljanja resursima temeljenog na cloud tehnologiji. Prelazak s analognih na digitalne radne procese rezultira značajnim prednostima. Kroz digitalizaciju mogu se smanjiti administrativni troškovi, učiniti procese unutar lanca vrijednosti učinkovitijima i optimizirati unutarnju i vanjsku komunikaciju. Digitalizacija je dakle postizanje učinkovitijeg svakodnevnog rada u obrtništvu.

Primjeri digitalizacije u zanatu:

  1. Digitalizacija bilježenja vremena.
  2. Digitalizacija obrade naloga – od ponude do zaključenja transakcije.
  3. Digitalizacija inventara.
  4. Digitalizacija u upravljanju s klijentima.
  5. Digitalizacija u stjecanju novih klijenata.
  6. Digitalizacija prodajnih aktivnosti.
  7. Digitalizacija u upravljanju sredstvima i alatima.

Ove i druge mjere digitalizacije namijenjene su transformaciji tradicionalnih analognih radnih procesa u digitalne procese. Brojne su mogućnosti koje uz najnoviju tehnologiju pojednostavljuju svakodnevni život obrtnika. Stručnjaci za digitalizaciju specifične za vašu industriju pomažu u optimalnom određivanju prave mjere. Istodobno, digitalizacija u obrtu također donosi prilike. U današnjem radnom i poslovnom svijetu digitalne tehnologije odlučuju o konkurentnosti i budućoj održivosti poslovanja.

 

Vaš obrt korak po korak vodimo u digitalni svijet rada. Craftcloud – vaš stručnjak za digitalizaciju za građevinske tvrtke i obrte.