Craftcloud Blog
Digitalizacija, Zanat

Cloud tehnologija i njegove prednosti

Cloud tehnologija – trend koji više nitko ne želi propustiti.

S cloud tehnologijom imate mogućnost pozivanja i pohranjivanja podataka putem krajnjih uređaja s omogućenim internetom. Krajnji uređaji mogu biti klasična računala, prijenosna računala, tableti ili pametni telefoni. Cloud tako pruža prostor za pohranu, računalne operacije ili aplikacijski softver, kao što je Craftcloudovo upravljanje resursima, kao uslugu. Aplikacijski softver temeljen na cloud tehnologiji naziva se “softver kao usluga” – skraćeno SaaS.

 

Zašto biste se trebali prebaciti na softver temeljen na cloudu?

  • Outsourcing skladišnog prostora.
  • Primajte podatke u stvarnom vremenu s bilo kojeg mjesta i bilo kada.
  • Pohranite podatke u stvarnom vremenu s bilo kojeg mjesta i bilo kada.
  • Brzo puštanje u rad softvera.
  • Stalna ažuriranja i daljnji razvoj.
  • Softver se više ne mora kupovati, već se može iznajmiti.

Prednosti su očite, pa što čekate?

Jedna od najvećih prednosti, zbog koje se mala i srednja poslovanja posebno oslanjaju na softver temeljen na cloudu, jest fleksibilnost. Dodatni zaposlenici mogu se, na primjer, dodati CRM sustavu uz malo truda. Korištenje softvera je geografski neovisno. To znači da mu svi zaposlenici mogu pristupiti s bilo kojeg mjesta. Mnoge tvrtke uspjele su iskoristiti ovo svojstvo. Pristupite podacima relevantnim za tvrtku u kućnom uredu bez ikakvih instalacija – uključite prijenosno računalo i radite u poznatoj infrastrukturi. Ili upravljajte resursima na gradilištu, u garaži, bez obzira gdje se kolege nalaze.

Zato se mi u Craftcloudu oslanjamo na softver kao uslugu.

„Poznajemo izazove i želje različitih obrtničkih poduzeća odozdo prema gore“, Johannes Baier, direktor Craftclouda.

Naše upravljanje resursima kao softver temeljen na oblaku jamči da svaki resurs vezan uz prodaju nije samo pažljivo ispitan, već da svatko u tvrtki može točno razumjeti gdje se resurs nalazi i u kakvom je stanju te je li alat, na primjer, operativan. Koliko god majstor bio talentiran, korištenje različite opreme ne samo da pojednostavljuje njegov rad, već donosi najvišu kvalitetu, a time i zadovoljne kupce. Mnogo manje zastoja i više vremena za isplativ rad.

U Craftcloudu znamo točno što trebate.