Craftcloud Blog
Digitalizacija, Zanat

“Završio sam s papirima” – digitalna promjena u poslovanju

Pravi ste majstor vašeg zanata, ali provodite previše vremena u uredu? Nervira vas gomila papira koja se svakodnevno stvaraju? Želite li se ponovno posvetiti svom zanatu umjesto “papirologiji”? Stoga digitalizirajte svoje poslovanje pomoću softvera temeljenog na cloudu.

Prošla su vremena nagomilanih papira, pretrpanih ormara za spise i tona papirologije. Obrtnici bi se trebali u potpunosti usredotočiti na svoju temeljnu kompetenciju – svoje majstorstvo – i svesti napor oko uredskog rada i upravljanja sredstvima na minimum.

Zanat se stoljećima snalazio bez računala. Zašto bi digitalizacija odjednom trebala biti toliko važna? Iznova i iznova iz Craftclouda čitamo da su tvrtke bez digitalizacije na rubu propasti. Ali isto tako mislimo da je to besmislica. Puno je važnije koliko su procedure i procesi u tvrtki kvalitetni. Znaju li svi što i kada treba nešto napraviti, kada i gdje se oprema nalazi te koliko je suradnja dobro uspostavljena. Ako su ti uvjeti ispunjeni, digitalizacija vas može prebaciti u još višu brzinu. Stoga, ključno je pitanje kakav potencijal ima digitalizacija za zanat i kako tehnologije mogu dodati vrijednost obrtu, zaposlenicima i kupcima?

Može li digitalizacija proći bez softvera?

Ne. Digitalizacija zahtijeva softver, ali sam softver je daleko od digitalizacije operacija. Softver nudi samo funkcije kao što su kreiranje ponude ili naknadni izračun narudžbe. Digitalizacija se tiče procesa. Točnije, digitalizacija je putovanje na kojem se neprestano pregovara o tome koje zadatke obrađuju ljudi, a koje računala.

Na primjer, kako možete koristiti aplikacije i tehnologije u cloudu za prikupljanje informacija potrebnih za sljedeće korake od bilo koga, bilo kada, bilo gdje?

Ovakvim razmišljanjem postaje jasno da su potrebne tehnologije koje informacije čine dostupnima bilo kada i bilo gdje, a ne samo kada je netko u uredu ispred računala. Radi se o uključivanju svih. Sada bi se moglo reći da su informacije do sada snimljene – bez digitalizacije. Ali ne dovoljno brzo. Amazon, Facebook i Co komuniciraju sa svojim kupcima brzinom koja oduzima dah. Uz narudžbu dolazi e-mail sa svakim novim korakom, a prve dostavne službe omogućuju praćenje dostavnog vozila u realnom vremenu.

Na ovu brzinu smo navikli i sada je očekuju samouvjereni potrošači. Dobar softver podržava djelatnost u komunikaciji s kupcem velikom brzinom reakcije, ili pronaći uređaje, strojeve ili vozila i provjeriti njihov trenutni status. Softver u cloudu točno zna kada su rokovi održavanja i u kakvom su stanju vaši uređaji, strojevi i alati. Štedite ogromnu količinu vremena i možete se koncentrirati na ono što je važno – vašu djelatnost. Ako je mjerenje ili pregled napravljen digitalno kod kupca, rad se može nesmetano nastaviti u uredu ili u kućnom uredu zahvaljujući cloud tehnologiji.

Uz korištenje softvera za digitalalizaciju možete pristupiti dokumentima na gradilištu ili postaviti fotografije za projekte i njihovu dokumentaciju. Na taj način softver podupire napor i smanjuje birokraciju i koordinaciju – i tako pojednostavljuje vaše svakodnevne operacije. Mnoga poslovanja bježe od prelaska na moderni softver. Zato smo u potpunosti usredotočeni na to da prijelaz na ovaj softver bude što brži i lakši.

Imate li kakvih pitanja? Kontaktirajte nas, rado ćemo vas savjetovati!