Craftcloud Blog
Digitalizacija, Zanat

SaaS – softver kao usluga

Što je to SaaS?

Softver kao usluga (skraćeno SaaS) područje je unutar IT-a u cloudu. SaaS su softverske aplikacije koje se mogu ponuditi i koristiti Internetom, a aplikaciji se pristupa i koristi putem preglednika kao što su Firefox, Safari, Internet Explorer ili Google Chrome. Lokalna instalacija softvera više nije potrebna.

Neka od poznatih rješenja softvera kao usluge za tvrtke su CRM sustavi ili softveri za upravljanje resursima, ali i ERP sustavi. U okviru tehnologije u cloudu, SaaS je najkorištenija usluga, uz infrastrukturu kao uslugu (IaaS) i platformu kao uslugu (PaaS).

 

Više fleksibilnosti za mala i srednja poslovanja uz SaaS

Jedna od najvećih prednosti SaaS aplikacije je da se softveru može pristupiti s bilo kojeg mjesta i bilo kada. Aplikacije se mogu koristiti s bilo kojim krajnjim uređajem, poput pametnog telefona, a softversku aplikaciju temeljenu na cloudu podržava svaki operativni sustav i preglednik. Umjesto složenih i skupih lokalnih poslužitelja, prostor za pohranu i računalni kapaciteti ovdje su angažirani i pozvani kada je potrebno. Zahvaljujući SaaS-u, svi zaposlenici s uređajemmogu obavljati operativne poslove s bilo kojeg mjesta. Nadalje, dugotrajna i skupa ažuriranja automatski se osiguravaju – sveobuhvatni bezbrižni paket za mala i srednja poslovanja. SaaS je stoga jedan od najvažnijih elemenata u digitalizaciji. Jednostavna, nekomplicirana instalacija, softverska rješenja bez održavanja i jednostavnost korištenja upotpunjuju prednosti aplikacije temeljene na cloudu.

Bez obzira na sve krize, mnogi obrti i tvrtke rastu, a organizacijska kvaliteta ponekad pada u vodu. Dobro organizirani proizvođači/dobavljači oslanjaju se na stručnost Craftclouda. S Craftcloudom pokrivate sve procese u svojoj tvrtki. Dostupnost strojeva, uređaja, alata;  postojeće zalihe; poslovni odnosi s klijentima i partnerima; mogućnosti prodaje i još mnogo toga. Razne dodatne funkcije pomažu funkcionalnosti. Pazite na svoje poslovne procese.

Vaše prednosti s Craftcloudom:

  • Standardni softver s testiranim procesima.
  • Mnogo opcija konfiguracije.
  • Izvrsna vrijednost za novac.
  • Mobilni pristup na otvorenom pomoću aplikacije.
  • Sretni korisnici.
  • Tim s dugogodišnjom stručnošću u industriji.

 

U Craftcloudu znamo točno što trebate. Kao stručnjak za usluge, nudimo rješenje na cloud tehnologiji za građevinsku industriju. Uz kompetentne savjete i odgovarajuće SaaS rješenje, nudimo vam fleksibilnost koja vam je potrebna u svakodnevnom poslovanju.

Učinite svoju tvrtku spremnom za budućnost – Craftcloud će vam pomoći u tome.