Što ako je gazda odsutan – posao se mora nastaviti!

Tvrtke bi trebale biti spremne na mogućnost i trenutke kada je šef odsutan. Često samo šef zna sve procese u svojoj tvrtki, a ako je odsutan dulje vrijeme – javlja se problem. Bolest, nesreća ili smrt – nije neuobičajeno da šef izbiva na dulje vrijeme ili čak zauvijek. Zaposlenici tada moraju znati što im je činiti kako bi ga mogli zastupati. Ponekad se to odvija brže nego što mislite.

U svakom slučaju, izvođač radova Willi Schmidt to nije očekivao. Prije 38 godina preuzeo je obrt svojih roditelja i od tada ga uspješno vodi. Ali, onda se srušio i od tada se sve ubrzalo. Prevezen je u bolnicu sa sumnjom na srčani udar. Kroz glavu mu je odjednom prošlo mnogo pitanja: Što će biti s tvrtkom i mojim zaposlenicima? Tko sada odlučuje? Tko zna za trenutni zaostatak narudžbi? Što se planira? Kakvi su popusti dogovoreni? Nižu se pitanja…

Nakon rehabilitacijske terapije odlučio je da se nešto mora promijeniti. I odredio nasljednika i sve odgovornosti u njegovoj tvrtki ako mu se nešto dogodi. U dogovoru sa svojim zaposlenicima odlučio je digitalizirati svoju radionicu kako bi mogao raditi transparentnije i učinkovitije.

Njegov izbor je pao na upravljanje sredstvima Craftclouda. Sredstva su radna oprema, uređaji i strojevi: opipljiva ili digitalna sredstva bez kojih se posao ne može dobro obaviti. Odgovarajući računalni program za upravljanje sredstvima može optimizirati radne procese jer kvalificirani radnici moraju trošiti manje vremena na pripremu ili traženje alata, licenci ili hardvera. Uz učinkovito upravljanje novom i starijom opremom, takav softver također osigurava da se više ne propuštaju inspekcije i termini održavanja. Softver za popis na taj način povećava radnu sigurnost i može produžiti životni vijek opreme. Kako bi to ispravno radilo, svaki dio opreme jasno je evidentiran u bazi softvera sa svim važnim podacima. Softver za opremu kao što je Craftcloud brzo pokazuje gdje se oprema nalazi, tj. koji je zaposlenik trenutno koristi ili u kojem skladišnom odjeljku čeka na korištenje. Važni kupci – Podacima poput bilješki ili dogovorenih popusta ovlaštena osoba može pristupiti u bilo kojem trenutku na svom pametnom telefonu ili tabletu. To vam štedi dragocjeno vrijeme, a izvor pogrešaka može se svesti na minimum. Teško za povjerovati, ali to ipak postoji.

Mnoge tvrtke još uvijek ručno upravljaju svojim zalihama, na primjer pomoću oznaka ili papira u skladištu. Drugi su izradili popise u Excelu i dali pojedinim osobama da unesu podatke svih zaposlenika. Ovi sustavi su skloni pogreškama jer se oslanjaju na prisutnost i koncentraciju pojedinaca ili na loše osigurane planove pregleda. Informacije se brzo gube i dolazi do nesporazuma koji mogu imati negativan utjecaj na tvrtku. Danas je gospodin Schmidt sretan što se odlučio za softversku opremu.

Tijekom relativno kratke prijelazne faze, građevinsku tvrtku Schmidt brinuo je i obučavao tim Craftcloud. Svakodnevno poslovanje je tako transparentnije i moguće je reagirati i djelovati u svakom trenutku. Budući da je gospodin Schmidt reorganizirao područja djelovanja i dotična osoba ima pristup podacima koji su joj potrebni, sada je moguće da gospodin Schmidt radi od kuće ili jednostavno provede ugodan dan sa svojom obitelji.

 

Želite li i vi pobjeći od starih struktura i modernizirati svoje poslovanje, obratite nam se, rado ćemo vas savjetovati besplatno i bez obveze. Budite otvoreni prema budućnosti!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku.