Craftcloud Blog
Digitalizacija, Zanat

Upravljanje projektima u obrtu – Poslovni pregled uz Craftcloud

Što znači upravljanje projektima?

Upravljanje projektima opisuje planiranje, kontrolu, praćenje i završetak projekata. U obrtima, ali i u drugim sektorima, projektni menadžment ima za cilj maksimizirati produktivnost i zadovoljstvo klijenata. Projektni menadžment u uslužnim djelatnostima podijeljen je u pet projektnih faza:

  1. Početak projekta: Zahtjev projekta – zahtjev klijenta.
  2. Planiranje projekta: Koordinacija između unutarnjih i vanjskih kontakata kao i planiranje resursa.
  3. Izvedba projekta: Učinkovita izvedba uz poštivanje uvjeta specifičnih za narudžbu.
  4. Praćenje projekta: Praćenje kvalitete i rasporeda projekta.
  5. Završetak projekta: Predaja projekta klijentu.

Upravljanje projektima u obrtu treba osigurati glatku, učinkovitu i kvalitetnu izradu planiranog projekta.

Upravljanje projektima u obrtu

Zadaci i projekti u obrtu povezani su s različitim izazovima. Svaki projekt je jedinstven i osim što je vrlo kompleksan i individualan, uvijek se mora pridržavati zadanog proračuna, koordinirati različite kontakte i pridržavati se vremenskog plana. Što je projekt veći, to je složeniji. Održavanje pregleda obično je ogroman zadatak za mnoge obrtnike. S različitim digitalnim softverskim rješenjima, posebno za građevinsku industriju, sve informacije relevantne za projekt mogu se zabilježiti i obraditi. Tko je kontakt osoba?; Tko nadzire projekt?; Tko se brine za koje poslove?; Koliki je proračun?; Kada koji zadaci moraju biti dovršeni?; Ova i druga pitanja moraju se stalno provjeravati i odgovarati u svakom projektu.

S digitalnim rješenjem može se zajamčiti visoka razina transparentnosti. Craftcloudov CRM sustav nudi upravo onaj pregled koji je potreban u obrtničkim projektima. Planiranje važne opreme također je važno za uspjeh. Osim koordinacije između poslodavca i izvođača, obrtnici uvijek moraju osigurati operativna sredstva relevantne za projekt. Važni alati koji su potrebni na gradilištima ne samo da moraju biti dostupni već obrtnici moraju imati sve podatke o operativnim sredstvima na ekranu. Podaci o stanju, lokaciji i pogonskoj spremnosti bitni su za svaki projekt, ali također rezerviranje važnih alata za budući projekt jamči poštivanje rasporeda. Puno znanja i puno informacija potrebnih obrtnicima za različite projekte. Craftcloudov softver pomaže u stvaranju visokog stupnja jasnoće poslovnih procesa.

 

„Projekt je uspješan onoliko koliko je uspješan alat koji se koristi u projektu.” Johannes Baier, direktor Craftclouda.

 

Craftcloud se zalaže za digitalizaciju i nudi softverska rješenja temeljena na cloud tehnologiji za građevinske tvrtke i obrte s ciljem stvaranja povećanja učinkovitosti za svaki građevinski projekt!

 

Craftcloud – vaš stručnjak za digitalizaciju za građevinsku industriju i trgovinu.