Craftcloud Blog
Digitalizacija, Zanat

Iskoristite prednosti digitalizacije u poslovanju već danas – Digitalizirajte svoje poslovanje!

Zaposlenici su pod stresom? Neučinkovit rad? Dodatni troškovi zbog višestrukih putovanja? Nema više prekovremenog rada i obilaznica! Digitalizirajte svoje poslovanje!

Digitalizacija utječe na sva područja života. Brzo napreduje i neprestano se razvijaju nove tehnologije. Cjelokupni radni proces je pod povećalom i ima koristi od povećanja umreženosti. Praksa papira ručno ispunjenih tablica radnog vremena i popisa nedostataka te komplicirano operativno planiranje i obrasci koje ostavljate u uredu, uz prave alate – mogu biti stvar prošlosti! Što ćete izabrati za budućnost: analogno ili digitalno poslovanje ?

Kada je riječ o digitalizaciji u obrtništvu, riječ je o digitalizaciji usluga, proizvoda, radnih procesa, opreme i korporativnih struktura. Pojednostavite tijekove rada, čime ćete uštedjeti vrijeme i novac i učiniti tijekove rada i projekte transparentnijima. To se može postići korištenjem novih tehnologija i metoda.

Naš softver nudi obrtima usmjerenim na rast upravo prave funkcije kako bi mogli čisto organizirati svoje procese i tijekove rada i bolje upravljati svojim zaposlenicima. Vi i vaši zaposlenici upravljate zadacima, ponudama i izvješćima u pokretu – bilo na radnoj površini, izravno na tabletu ili pametnom telefonu u aplikaciji craftsman. Izradite račune samo jednim klikom i pošaljite ih izravno kupcu. Svi su podaci odmah dostupni u digitalnom obliku, tako da možete izraditi račun na licu mjesta kod kupca. U upravljanju narudžbama koordinirate svoje resurse prema potrebi i svojim zaposlenicima dajete precizne zadatke i upute za rad pomoću kontrolnih lista kako bi sve radilo kao podmazano.

Jeste li prepoznali potrebu za digitalizacijom? Trgovina se priprema za digitalnu transformaciju. Kako bi smanjili postojeće strahove i financijski izazov, državne institucije interveniraju programima financiranja i bespovratnim sredstvima. Sve više obrtničkih tvrtki prepoznaje potrebu i prilike za digitalizacijom. Iako su kod obrtnika još uvijek primjetni strahovi i odmak od digitalizacije u obrtu, mnoge tvrtke svjesne su da će bez promjena biti u nepovoljnom položaju u konkurenciji.

Do sada je težak argument protiv digitalizacije obrta obično bio financijski izdatak za ulaganja koja idu ruku pod ruku s digitalnom transformacijom. Mnoge tvrtke u početku su zazirale od ovog koraka jer ili nisu mogle ili nisu željele priuštiti troškove uvođenja “digitalnog procesa”. Državne institucije suprotstavljaju se tim strahovima i suzdržanosti programima financiranja za pružanje financijske potpore kvalificiranim obrtnicima na njihovom putu prema digitalizaciji. Ovo je početak prilagodbe obrta zahtjevima budućih gospodarskih tržišta.

U vođenju obrta postoji više od izgradnje dobrih zidova, pokrivanja krova ili popločavanja staze. Poduzetnički dio oduzima dosta vremena za organizaciju i administraciju. Upravo tu dolazi softver za digitalnu izradu. Craftcloud vam nudi moderan sve-u-jednom softver za vaš obrt. Softver craftsman podržava vas u uredu, s kupcima i na gradilištu.

Želite ulagati u digitalizaciju svog obrtničkog poslovanja? Kontaktirajte nas, rado ćemo vas informirati o raznim programima financiranja. Savjetujemo vas i podržavamo u podnošenju zahtjeva za financiranje.

Pratite nas na Instagramu.