Planirano održavanje i popravci sustava, uređaja i opreme.

Planiranje testiranja postalo je jednostavno – nikad više ne propustite datume testiranja!  

Jeste li propustili pregled ili termin održavanja? To može imati posljedice. Ako ste propustili rok za pregled, to je upravni prekršaj koji se može kazniti novčanom kaznom. Osim toga, postoji rizik osobne odgovornosti za troškove nastale u slučaju štete.  

Radni pregledi ili popravci uvijek znače ogroman kadrovski i organizacijski napor za tvrtke. Jer, bilo da se radi o voznom parku, skladišnoj opremi kao što su police ili zaštitnoj opremi i kompletima prve pomoći – u tvrtkama se redovito testiraju najrazličitija oprema i strojevi.

Voditelju operacija ponekad može biti izazov zadržati pregled. Rizik od pogrešaka i propuštanja rokova posebno je velik zbog velikog izbora različite opreme i strojeva. Unatoč tome, mnoge se tvrtke još uvijek oslanjaju na ono što su zapravo “zastarjele metode” kao što su Excel ili ručni popisi i mape. Ovi sustavi su skloni pogreškama jer se oslanjaju na prisutnost i koncentraciju pojedinaca ili na slabo osigurane planove pregleda. Informacije se brzo gube i dolazi do nesporazuma, ili je odsutna osoba koja je upoznata s upravljanjem resursima, ili su radovi pogrešno klasificirani. Tada se otežava proces rada i gubi puno vremena i energije. Čak i ako istek ugovora i licenci ili podrške prođe nezapaženo, to može imati skupe posljedice.

Također, razmislite o priručnicima s uputama – koliko se često ove knjižice izgube na mjestu, tako da se dragocjeno vrijeme kvalificiranog radnika gubi tražeći ih ili neispravno rukujući strojevima. Mnoga mala i srednja poduzeća ne koriste potencijale modernog računovodstvenog softvera, a kamoli mogućnosti koje nudi umjetna inteligencija. Razlog? Zastarjeli administrativni procesi.

Danas su mnoge tvrtke udaljenije od ideje “ureda bez papira” nego ikad prije. Vjerojatno u svakoj tvrtki postoje resursi, ispitna oprema i druga oprema koja je podložna kontinuiranom testiranju. To uključuje vrata, vozila, dizala, aparate za gašenje požara, građevinske strojeve, svjetiljke kao i strojeve uključene u proizvodni proces. Raznolikost različitih sredstava sugerira da je upravljanje svim potrebnim informacijama veliki izazov.

S modernim softverom za upravljanje resursima dokumentacija postaje lakša i sigurnija. Odgovornost za inventar tvrtke raspoređena je na gotovo sve zaposlenike, tako da bolovanja ili godišnji odmori pojedinaca više ne predstavljaju problem za upravljanje resursima poslovanja.   Craftcloud ne samo da vam omogućuje snimanje i popis vaših tehničkih sustava, uređaja i opreme, već također prati i dokumentira sva održavanja i testove čisto – kronološki i uredno. Uvijek imate pri ruci izvješća o održavanju i ispitivanju.

Važni dokumenti kao što su računi, upute za rad ili izvješća o testiranju mogu se učitati u bilo kojem trenutku i dodijeliti dotičnom uređaju ili stroju nakon što su stroj i datoteke uređaja prethodno digitalizirani. S našim intuitivnim rješenjem u cloudu možete optimalno integrirati tvrtke za održavanje i tehničare u sve procese. Budući da se podaci o sustavu mogu zabilježiti u jednom sustavu sa zapisima održavanja i vrijednostima sustava, imate najbolju osnovu za donošenje odluka za održivo i učinkovito upravljanje održavanjem. Isplati li se popravljati na temelju starosti, – i već obavljenih popravaka i trenutne potrošnje ili je zamjena učinkovitija?  

Pristupite svojim podacima o sustavu, dokumentaciji, održavanju i izvješćima o ispitivanju – bez obzira kada, bez obzira gdje!  

Uštedite vrijeme traženja i upravljanja resursima. Smanjite birokraciju. Uštedite vrijeme i novac s optimiziranim tijekovima procesa. Oslonite se na praktične funkcije koje vam olakšavaju rad – bilo da ste na terenu ili za radnim stolom.  

Zanima vas softver okrenut budućnosti? Onda nas kontaktirajte, rado ćemo vas savjetovati!