Rukovanje skladišnim i logističkim procesima bez papira – pomoću Craftclouda

Što je veći vaš popis uređaja, veća je vjerojatnost da će se to dogoditi: nadolazeći datum testiranja je zaboravljen, važno izvješće o testiranju ne može se pronaći u ključnom trenutku. U najgorem slučaju – cijelo gradilište staje, što onda povlači visoke naknadne troškove. To je osobito kobno kada se strojevi planiraju za različita gradilišta, a inspekcija ili projekt kasni. Kako bi se to izbjeglo, svi strojevi, alati, uređaji ili vozila kreiraju se u Craftcloudu sa svojim glavnim podacima. Pojedinačni uređaj tada se može jedinstveno identificirati unosom serijskog ili inventarnog broja. Datumi inspekcija ili održavanja i rokovi dospijeća tada se mogu zasebno pohraniti. Sva održavanja i inspekcije na čekanju s rokovima mogu se prikazati u prikazu popisa. Time se smanjuje rizik od zaboravljanja zakonski potrebnih testova.

 

Kako funkcionira digitalna inspekcija?

Za mjere održavanja koje se provode interno u našoj radionici mogu se izraditi takozvani planovi inspekcija ili predlošci inspekcija. Test se može provesti izravno u softveru pomoću plana testa, a rezultat se može spremiti. U slučaju ispitivanja koja se provode izvana, moguće je priložiti izvješće o ispitivanju u PDF ili Word formatu na karticu uređaja pomoću funkcije drag & drop. Zapisnike inspekcija lako je pronaći u bilo kojem trenutku i mogu se pozvati s bilo kojeg mjesta – čak i s mobilnog mjesta. Kao integrirano rješenje, Craftcloud također uzima u obzir unesene datume održavanja i pregleda prilikom planiranja. Ukoliko otpremnik želi na gradilište dostaviti građevinsku opremu za koju je predviđen termin održavanja u planiranom roku korištenja, dobit će poruku na ekranu ili u aplikaciji. Isto vrijedi i za neprovjerene uređaje. To sprječava odlaganje blokiranih ili neprovjerenih uređaja.

 

Jedan od naših korisnika je tvrtka Thomas Schmitt Baumaschinen GmbH & Co.KG. Tvrtka je započela vrlo mala i u početku je samo iznajmljivala poljoprivredne strojeve. U međuvremenu tvrtka posjeduje niz građevinskih strojeva od radnih platformi, građevinske opreme, odvlaživača zraka, lančanih bagera, utovarivača na kotačima, rasvjetnih stupova i još mnogo toga. Brojnim građevinskim strojevima mora se pravilno upravljati kako bi se mogli koristiti ciljano i tako spriječiti zastoj. Craftcloud nudi  softversko rješenje koje pokriva sve relevantne aspekte modernog logističkog rješenja, integrirajući važna područja kao što su planiranje rute, provjere uređaja i obračun troškova. U uredu, otpremnik može vidjeti narudžbu izravno u integriranom softveru za upravljanje skladištem i može je odmah dalje obraditi i konačno pustiti. Otpremnik tako upravlja građevinskim strojevima na jasan, bespapirni i učinkovit način. Otpušteni zahtjevi se zatim biraju u skladištu i digitalno prikazuju u skladištu s pripadajućim skladišnim mjestima. Odabrani strojevi tada se mogu staviti na raspolaganje za učitavanje. Istovremeno je u dispoziciji izvršeno planiranje trase. Utovar strojeva također se dokumentira putem aplikacije, kao i uspješan istovar i opskrba na gradilištu. Sa softverskim rješenjem iz Craftclouda, Schmitt GmbH je uspio raditi brzo, učinkovito i ekonomično.

 

Trend digitalizacije sve više zahvaća i građevinsku industriju – sektor koji u ovom području još uvijek zaostaje za industrijom. Želja za digitalnim gradilištem, a posebice digitalizacijom skladišnih i logističkih procesa sve više dolazi do izražaja. Konkurentnost će se vjerojatno uskoro mjeriti i stupnjem zrelosti digitalizacije.

Ukoliko ste zainteresirani, kontaktirajte naš tim i zajedno ćemo razraditi individualni koncept za Vas!

 

Pratite nas na Instagramu.