Craftcloud Blog
Nekategorizirano

Učinite više s istim brojem zaposlenika

Tržište kvalificirane radne snage je prazno, a potraga za kadrom često je uzaludna. Time je važnije optimalno iskoristiti svoj tim. Web stranica tvrtke Baufirma Müller GmbH ne ostavlja mjesta sumnji. Građevinska tvrtka hitno traži djelatnike. “Potrebni su mi dodatni zaposlenici na svim razinama kvalifikacija, od pripravnika do voditelja projekata,” kaže generalni direktor Tobias Winter. Ipak, stvari idu dobro. Direktor tvrtke Müller nedavno je boljom organizacijom otklonio nedostatak kvalificiranih radnika. Njegovo planiranje dovoljno je za najmanje šest tjedana u budućnosti. On i njegov voditelj projekta točno znaju koji će zaposlenici biti gdje i kada, koje će vozilo koristiti i koje će strojeve imati sa sobom. “To znači da mogu prihvatiti više narudžbi,” sretno kaže g. Winter. Softversko rješenje iz Craftclouda nudi pomoć.

 

Tobias Winter objašnjava: “Već oko godinu dana znali smo da se nešto mora promijeniti. Jednostavno smo bili previše nefleksibilni i stoga nismo mogli prihvatiti svaku narudžbu jer jednostavno nismo imali vremena. Na nekoliko skupština dioničara pojavila se želja da se poslovanje digitalizira i opremi odgovarajućim softverom. Cilj je bio uštedjeti vrijeme i učiniti poslovanje transparentnijim. S 5 dioničara nije bilo lako uvjeriti sve u softversko rješenje. Nakon svega, 3 dioničara su se brzo uvjerila i željela su ulagati u budućnost tvrtke. Sada je počela potraga za odgovarajućim softverom za našu radionicu. Nakon dugog istraživanja i osobnih razgovora, bili smo uvjereni da smo pronašli odgovarajućeg partnera za naš softver. Dogovorili smo se da Craftcloud naruči digitalizaciju.

Naš relativno mladi tim radovao se novom softveru i zanimalo ga je kako bi bilo moguće smanjiti papirologiju i uštedjeti vrijeme. Promjena se odvijala prilično brzo bez ikakvih problema. Mi nastavljamo raditi uobičajeno, a ako bude problema, u Craftcloudu smo pronašli pouzdanog i kompetentnog partnera. Naši voditelji projekata i kvalificirani radnici imaju koristi od digitalizacije nakon početnih problema. Danas je sve puno manje stresno, telefon ne zvoni stalno da bi se razjasnili upiti, a radna atmosfera se znatno poboljšala. Sada su i posljednja dva dioničara uvjerena da su sve učinili kako treba. Kao direktor osjećam se dobro i uvjeren sam da ćemo ovu krizu preživjeti neokrznuti. Ulaganje u budućnost već se isplatilo.”

 

Cloudcraft je intuitivno softversko rješenje za digitalizaciju radnih procesa u poslovanju – od ponude do evidencije radnog vremena. Kao softver u cloudu, rješenje je kompatibilno sa svim operativnim sustavima, te mu se može pristupiti izravno putem preglednika i ne zahtijeva lokalnu instalaciju. Popratna aplikacija za radnike na terenu može se koristiti na iOS-u i Androidu. Zbog sinkronizacije podataka u stvarnom vremenu zaposlenici su uvijek u tijeku i imaju pristup svim važnim dokumentima i informacijama bilo kada i bilo gdje.

 

Zaključak:

Svijet postaje sve više i više digitaliziran. Kao rezultat toga, online rezervacije za tvrtke postaju sve češće i  samo po sebi je razumljivo za većinu kupaca. Digitalizacija poduzeća ključna je za osiguranje kontinuirane konkurentnosti. U tom kontekstu ne može se izbjeći automatizacija određenih rutinskih procesa. Rezultat je veća učinkovitost i smanjeni troškovi. Digitalizacija i automatizacija nastavit će se etablirati na tržištu – a ni zanatsko umijeće neće biti pošteđeno.

 

Kontaktirajte nas za digitalnu budućnost. Također, rado pratimo vašu tvrtku u digitalizaciji kako biste ostali konkurentni! Pravo vrijeme za preispitivanje je upravo sada. Craftcloud je tu za vas!

 

Pratite nas na Facebooku i Instagramu.

 

Kategorije: